ΕΞΠΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ

ΕΞΠΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομία πρέπει να γίνεται παντού. Σε όλους τους τομείς. Στα ρούχα για παράδειγμα... "Δεν πετάμε τίποτα" είναι ο κανόνας, και σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι να τα φροντίζεις όσο καλύτερα μπορείς για να κρατήσουν και περισσότερο.

Read more
OVERSIZED ΠΟΥΛΟΒΕΡ: 10+2 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!

OVERSIZED ΠΟΥΛΟΒΕΡ: 10+2 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Oversized πουλόβερ: 10+2 τρόποι να το φορέσεις σήμερα!

Το αγαπημένο μας, χαλαρό πουλοβεράκι γίνεται σύμμαχος για τις πιο stylish, καθημερινές εμφανίσεις…
Όταν το πιο cozy και ζεστό κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας γίνεται σύμμαχος για ακαταμάχητες εμφανίσεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε έναν υπέροχο χειμώνα!
Read more
ΤΙ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ (ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ) ΣΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

ΤΙ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ (ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ) ΣΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

Λίγα χρόνια πριν, έπλεκαν μόνο οι γιαγιάδες. Σιγά σιγά όμως, τα πράματα αλλάζουν. Πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με το πλέξιμο. Δεν πλέκουν μόνο οι γιαγιάδες λοιπόν, αλλά και οι μοντέρνες μαμάδες, οι νέες κοπέλες και κάποια αγόρια!

Τι «τραβά» τους ανθρώπους στο πλέξιμο; 

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, το όφελος είναι προφανές: Η ενασχόληση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με το πλέξιμο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και η δημιουργία βοηθά στην ψυχική τους ευημερία. Για μας τους νεότερους το πλέξιμο είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα «οθόνης» που ζούμε, μια μοναδική ευκαιρία να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας.

Ταυτόχρονα όμως, το πλέξιμο μπορεί να είναι και μια κοινωνική δραστηριότητα 

Σύμφωνα με την περσινή έρευνα των Riley, Corkhill & Morris, οι ομάδες και τα μαθήματα πλεξίματος βοηθούν τους ανθρώπους στην κοινωνική αλληλεπίδραση και τους κάνουν πιο ήρεμους και χαρούμενους. 

Σκεφτείτε και το άλλο. Για τους πιο εσωστρεφείς, το πλέξιμο είναι ένα λιγότερο «απειλητικό» μέσο σύνδεσης με τον κόσμο: Μπορείς να πιάσεις κουβέντα (με το συμμαθητή σου στο μάθημα ή το συνεπιβάτη σου στο τρένο) χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να τον κοιτάς στα μάτια (ως γνωστόν η οπτική επαφή μπορεί να αγχώσει κάποιους ανθρώπους).

Το πλέξιμο ανακουφίζει 

Αφού οι κινήσεις και η συγκέντρωση που απαιτεί αποσπούν τους ανθρώπους από τους σωματικούς και (ίσως) τους ψυχικούς πόνους, και τους φέρνουν μια γενικότερη χαλάρωση. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του "The relaxation  response" ο Dr. Herbert Benson, η επανάληψη κάποιας λέξης, φράσης, ήχου, κίνησης μπορεί να μειώσει σημαντικά το στρες και το άγχος, σταθεροποιώντας την αρτηριακή πίεση και την ένταση των μυών.

Read more
ΠΟΣΟ ΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΜΟΥ;

ΠΟΣΟ ΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΜΟΥ;

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να υπολογίσουμε το απαιτούμενο πλήθος κουβαριών για ένα ένδυμα που σκοπεύουμε να πλέξουμε. 

Αφού επιλέξαμε το νήμα και έχουμε προσδιορίσει το σχέδιο και τις διαστάσεις του ενδύματος -ίσως σε αυτό το σημείο να πρέπει να το σχεδιάσουμε σε ένα κομμάτι χαρτί και να σημειώσουμε πάνω τα εκατοστά για το πλάτος και το μήκος του-  υπολογίζουμε το νήμα σε μέτρα για το δείγμα μας.

Read more
ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ!

ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ!

Ένας σύντομος οδηγός για όσους πιάνουν τώρα τις βελόνες στα χέρια τους. 

1. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε ξεκινώντας το πλέξιμο είναι το ρίξιμο των πόντων, δηλαδή την δημιουργία θηλιών γύρω από την μία βελόνα.

Read more

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Instagram

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 grey white polka dot facebook social media icon  grey white polka dot instagram social media icon